De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens MCDLXXIV

Zomaar...

Plichtplegingen bij ingebruikneming van kunsgrasveld van Emos

ENSCHEDE - De voetbalclub EMOS heeft het 105-jarig bestaan dit weekend opgeluisterd met de officiële ingebruikneming van een eigen kunstgrasveld. Voor een officiële plichtpleging waren het oudste en jongste lid van de vereniging, te weten de heer Ten Vergert en Floor Nijeweme. Ook is de eerste officiële wedstrijd op het veld gespeeld door een jongensjuniorenteam.

Bij gelegenheid van de opening van het kunstgrasveld is vandaag het boek 'Veuroet boer'n' gepresenteerd. Het werd geschreven door jeugdtrainer én clubchroniqueur Eidhof, die zich heeft verdiept in de geschiedenis van de club die al 105 jaar voetbalt in het rood en wit van Eendracht Maakt Ons Sterk, statutair gevestigd aan de Doctor Zamenhoflaan in de wijk Bolhaar.

De aanleg  van het kunstgrasveld was mogelijk dankzij een garantstelling van de gemeente Enschede op het eigen deel van het sportpark aan de Dr. Zamenhoflaan in de wijk Bolhaar. EMOS is zelf eigenaar van het grootste deel van het sportpark, inclusief ondergrond. In combinatie met de aanleg van het infill-kunstgras besloot de verlichting vervangen door ledverlichting. Zo kan de club meer wedstrijden laten spelen, ongeacht het weer.

In laatste fase woonwijk Indië te Almelo 145 grongebonden huizen

ALMELO - De gemeente Almelo wil als laatste fase van de herontwikkeling van de wijk Indië de mogelijkheid bieden 145 woningen laten bouwen. Het gaat  het zuidelijke deel van het gebied, rond het Waterkwartier, waar een vijverpartij is aangelegd. Het gaat om wonen in de vorm van grondgebonden woningen.

meer volgt

 

Huurders met hulp SP in actie over woonklachten Swafert in Hengelo

HENGELO - De bewonerscommissie van ’t Swafert vindt dat de beheerder van het complex met 415 woningen op korte termijn actie moet ondernemen omduidelijkt te maken wat de beheerder denkt te doen aan de legio klachten van de bewoners. Hun eis is dat er op korte termijn actie wordt ondernomen.

Een delegatie van de bewonerscommissie leverde vandaag een brief af bij het kantoor van deze beheerder Van ’t Hof Rijnland te Zoetermeer. In de brief maakt de commissie, die de politieke partij SP in Hengelo  ondersteunt, duidelijk dat ze eist in Hengelo te komen kijken en de klachten te bekijken en bespreken.

De bewonerscommissie van ’t Swafert is ontstemd over het feit dat de beheerder niet naar Hengelo wil komen om de uitgebreide klachten zelf te aanschouwen en vervolgens duidelijk te maken wat ermee zal worden gedaan De klachten zijn gebleken uit een enquête die door de SP gehouden is onder de bewoners.

In de brief stelt de bewonerscommissie het wrang te vinden dan Van' t  Hof slechts digitaal wil overleggen. 'Wij zouden het niet meer dan normaal vinden dat u als verantwoordelijk beheerder de klachten serieus neemt en met ons in Hengelo een gesprek en een rondgang door ons wooncomplex komt maken.'

Na aflevering van de brief ging de Hengelose deputatie per bus naar de grote wooncrisisdemonstratie die in Rotterdam ruim achtduizend demonstranten trok. De SP organiseerde het busvervoer vanuit Twente naar deze demonstratie die onder het motto ‘Huizen voor mensen niet voor winst!’ werd georganiseerd.

 

Overigens MCDLXXIII

Penetratiedrift, dat is nou echt wat voor computers. Hacken en brekken en angoan.  Dat zei Hans Broekhuizen. Wie? Hans Broekhuizen! En wat doet'ie voor de kost? Hij burgemeestert. Hij vindt penetratiedrift een mooi woord, hoorde ik hem zeggen.

Deel dit nieuws!