De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCLXXIII

Ook tweede editie D'RAN in Enschede vooral voor ons soort mensen

ENSCHEDE – Een macht volk kwam er ook dit keer niet op de been voor de tweede editie van festival D’RAN dat gisteren en vandaag plaatsvond met de wijk Roombeek in Enschede als epicentrum. Het festival moet een feest van en voor de democratie zijn  met discussies, lezingen en workshops.

Veel ‘gewone’ burgers kwamen er net als vorig jaar niet op af, want vooral politici en decisionmakers uit de wereld van bedrijfsleven, cultuur en onderwijs deden mee aan activiteiten en debatten. Ook waren er vooral  dragers van gezag en bemoeiers met gezag die zich bij de activiteiten lieten zien.

meer volgt

 

Twentse samenwerking voor renovatie daken Klein Driene te Hengelo

HENGELO - In opdracht van de woningcorporatie Welbions krijgen 210 woningen in de Hengelose wijk Klein Driene een nieuw dak. De klus maakt deel uit van de algehele renovatie van de jarenvijftigwijk, die nog in begin deze eeuw nog op de nominatie stond om te worden gesloopt.

Bij de dakrenovatie wordt het beschot behouden om er in de voorgefabriceerde elementen overheen te draperen. Hierdoor verloopt de renovatie sneller en veiliger, want veel minder afhankelijk van regen en wind en de producten sluiten naadloos aan op de bestaande bouw. Daarenboven worden opslagruimte en bouwafval beperkt.

De prefab elementen zijn gemaakt bij De Groot Houtbouw te Vroomshoop dat daartoe samenwerkt met Nijhuis Bouw te Rijssen. De samenwerking bevalt beide bedrijven goed en de gezamenlijke ambitie is meer grootschalige dakrenovaties te doen.

Overigens CCLXXII

HOP

Minder maar wel grotere recreatiewoningen in Rutbeek Enschede

ENSCHEDE - Een aanpassing van het bestemmingsplan maakt het, indien de gemeente er haar zegen aan geeft, mogelijk op Het Rutbeek recreatiewoningen te bouwen die groter worden dan aanvankelijk beoogd. Ook komt er meer ruimte voor vermaak, waterrecreatie en wellness. De consequentie is wel dat er geen 290 'recreatiebungalows' zullen verrijzen, maar 250, maar wel met een meer om op te varen.

Het college van burgemeester en wethouders van Enschede buigt zich dinsdag over het aangepaste plan voor een recreatiepark met maximaal 250 vakantiewoningen in Twentse stijl, plus een aantal voorzieningen, waaronder dagwinkels. Het eerste initiatief voor het project werd ooit genomen door de Wierdense ondernemer Kleinjan van De Tolplas die van campingbaas gaandeweg huizenbaas werd.

In de loop der afgelopen jaren kwamen ook Outdoor Resort Boekelo en de Oldenzaalse ondernemer Temmink in beeld voor de parkontwikkeling. Onduidelijk is wie er in welke mate nog bij het project betrokken is en wat de plannen zijn met betrekking tot de ontsluiting waarvan de gemeenteraad destijds verordonneerde dat een verharding van de Hegebeekweg naar het bungalow- annex recreatiepark in dit landelijke gebied eigenlijk niet zou moeten. En anders slechts een klein deel.

Deel dit nieuws!