De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Missie

De Roskam is een nieuws- en opinieweekblad dat, sinds oktober 1995 wekelijks een handzame samenvatting biedt van belangrijke ontwikkelingen en wapenfeiten in Twente. En buiten Twente, indien voor deze regio interessant.

De Roskam is kritisch, trots, onafhankelijk en wars van het business to business-procedé waarmee het hedendaagse medialandschap door kaalslag en misoogst is vergeven en vergiftigd.

De Roskam wil een sprankeling voor de ziel zijn. Met naast het nieuws van de week volop ruimte voor heldere reportages, verrassende invalshoeken en gezichtspunten, gekruide commentaren en prikkelende of beschouwende columns benevens portretterende interviews met lieden uit de wereld van openbaar bestuur, bedrijfsleven, kunst en sport.

De Roskam geeft daarenboven wekelijks een inzichtelijk overzicht van wat er waar en wanneer op de politieke en culturele agenda staat.

De Roskam agendeert zelf wat er aan de hand is en biedt tevens de meest complete uitgaansagenda van de regio.

De Roskam legt uit aandrift en inborst spraakmakende verbanden waar anderen vermoeid het stilzwijgen bewaren.

De Roskam, dat is een andere krant, trouwhartig, maar niet het schoothondje, wel de speurhond en de waakhond. Een vriend die elke week kan worden aangehaald, maar die zich door niemand de wet laat voorschrijven, want schrijven kunnen ze zelf het beste. Roskammen.

De Roskam derhalve.

Deel dit nieuws!