De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Linkse clash in politiek Hengelo over toekomst van sociaal beleid

Linkse clash in politiek Hengelo over toekomst van sociaal beleid

HENGELO – De meeste spanning in het beladen debat over het sociaal domein in Hengelo had deze week te maken met de manier waarop PvdA en SP elkaar bestookten. De panelen zijn in vergelijking met de vorige raadsperiode duchtig verschoven. Na jaren van oppositie kreeg de PvdA weer eens een plek in het college en tuimelde de SP juist uit.

Het leidde tot stevige debatten tussen beide partijen. Zo werd wethouder Luttikholt, die namens de PvdA maatschappelijke zorg, welzijn en cultuur en de coördinatie van de wijkgerichte aanpak in haar takenpakket heeft gekregen, op de korrel genomen door de SP, daarin gesteund door woordvoerder Peters van de ook gewezen collegepartij Pro Hengelo.

De socialisten hekelden de koude sanering van het sociaal domein, maar de sociaal-democraat, maar stelde dat vernieuwing juist hard nodig is. Ze liet het gaandeweg wel steeds meer aan voorman Daals van Burger Belangen Hengelo (de grootste fractie in de raadszaal)  over de omslag in het Hengelose beleid te verdedigen. Daals stelde dat hij al vijf jaar hetzelfde liedje hoort van de SP, maar dat het tijd is voor versterking van de héle stad, en dat dit goed is voor álle huishoudens.

 

Deel dit nieuws!