De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GBT-leider Twenterand hekelt Almelose mest en meer aan grens

GBT-leider Twenterand hekelt Almelose mest en meer aan grens

VRIEZENVEEN /ALMELO - De fractie van Gemeente Brlangen Twenterand (GBT) maakt zich zorgen over wat er staat te gebeuren nabij de grens met Almelo. Volgens fractieleider Elzinga van GBT zijn er plannen voor de bouw van een grootschalige mestvergister door Agro Energie Almelo op het Bedrijvenpark, wat naar zijn mening veel negatieve effecten zal hebben op de leefbaarheid vanwege tal van implicaties.

Het gaat volgens de GBT-leidsman om een mestvergister met een capaciteit van drieduizend ton die een capaciteit zou krijgen van driehonderdduizend ton. Deze installatie zou elk jaar een kleine veertien miljoen kuub groen gas moeten opleveren, maar an de Vriezenvense kant van de grens veel op slot zetten.

Hoewel de Omgevingdienst Twente een vergunning zou willen afgeven zijn er nog wel wat hobbels. Zo heeft de landelijk werkende milieuorganisatie MOB er volgens Elzinga problemen mee, onder meer vanwege veel stikstofdruk op de omgeving, waarbij de GBT-voorman wijst op de aanwezigheid van natuurgebieden als Engbertsdijkveen en Wierdenseveld.

Elzinga wijst er ook nog op dat er bij het doorgaan van de bouw van de megavergister er zo’n zesduizend extra ‘verkeersbewegingen’ komen op de nu al overbelaste N36 (Almelo-Witte Paal).

Deel dit nieuws!