De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Woningbouw bij restaurant Sterrebos in Losserse kern Beuningen

Woningbouw bij restaurant Sterrebos in Losserse kern Beuningen

BEUNINGEN/LOSSER - Er komen achter restaurant Sterrebos in het dorp Beuningen (gemeente Losser) zes woningen te staan. Het college van  burgemeester en wethouders heeft het bouwplan ter inzage gelegd. Het betreft een rij van zes twee-onder-één-kap-woningen. Het bestemmingsplan wordt, zodra de kogel door de kerk is, aangepast om de verrijzenis mogelijk te maken.

Een deel van het naastgelegen woonperceel aan de Beuningerstraat maakt tevens onderdeel uit van het plangebied. De woningen krijgen een lage goothoogte (maximaal vier meter) met een kap. Qua bebouwing wordt zo aangesloten bij de bestaande huizen in de directe omgeving. Enkele bomen in het plangebied worden weggehaald. Het groen en de bomen aan de randen van het gebied blijven deels behouden.

Volgens een enthousiaste wethouder Van Essen bestaat in Beuningen bij jongeren en starters op de woningmarkt behoefte aan betaalbare woningen. 'Zij willen graag in het dorp blijven wonen. De zes twee-onder-één-kapwoningen zijn te koop voor een prijs die onder de 355.000 euro ligt en de woningen passen, met hun lage gootlijn, goed in de ruimtelijke structuur.'

Deel dit nieuws!