De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sterkerij in Rijssen nu dan toch door zonder de Baalderborg Goep

Sterkerij in Rijssen nu dan toch door zonder de Baalderborg Goep

RIJSSEN -  De Stichting en BV De Sterkerij in Rijssen krijgt een ander bestuur, want neemt afscheid van de Baalderborg Groep. Volgens een bericht ziet de Baalderborg Groep het niet als kerntaak om bestuurlijke banden met een zelfstandige stichting en daaronder vallende BV te hebben.

Eerder werd na een publicatie op deze site vanuit de zorgorganisatie ferm tegengesproken dat de samenwerking op knappen stond. Nu heet het dat men de bestuurdersrol aan bestuurders uit Rijssen wil laten. Dat zou ook beter aansluiten op lokale verankering.

De Sterkerij heeft als specifiek doel om personen - die als gevolg van een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking of door een psychische aandoening moeilijk een plaats in het arbeidsproces verwerven - op vernieuwende wijze aan een waardige en zinvolle deelname aan het maatschappelijke arbeidsproces te helpen.

De Sterkerij richt zich op personen die afkomstig zijn uit Rijssen-Holten, Hellendoorn, Wierden, Almelo, Twenterand en de Hof van Twente. Het bestuur van de stichting bestaat uit vertegenwoordigers van Stichting de Bekke, Stichting Baalderborg Groep en het bedrijfsleven.

Deel dit nieuws!