De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA en GroenLinks in Overijssel: actie tegen zorgverschraling

PvdA en GroenLinks in Overijssel: actie tegen zorgverschraling

HENGELO – De statenleden Wissink van de PvdA en De Vries van GroenLinks willen dat de provincie willen van het college van gedeputeerde staten weten wat het denkt te kunnen doen om de afnemende zorg in Overijssel  het hoofd te bieden. Ze stellen bezorgd over verschraling van het zorgaanbod in Overijssel.

Wissink is fractievoorzitter van de coalitiepartij PvdA en De Vries maakt deel uit van de oppositiepartij GroenLinks. Ze wijzen op de geplande nachtsluiting van de spoedpost bij het ziekenhuis in Hengelo. Ze wijzen erop dat het de zoveelste keer is ‘dat er wordt gesneden in de zorg die onze inwoners kunnen krijgen’.

Wissink en De Vries willen dat de provincie een plan maakt om de zorg op orde te houden. Er is volgens beide statenleden een tekort aan medisch personeel in Overijsselse ziekenhuizen benevens een tekort aan huisartsen in Twente, met als gevolg een patiëntenstop. ‘Wat kunnen we als provincie doen, samen met gemeentes, om verschraling van de zorg en het tekort aan medisch personeel in Overijssel tegen te gaan, en om onze ziekenhuiszorg op een fatsoenlijk niveau te behouden?’, vragen ze zich af.

 

Deel dit nieuws!