De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand hengelt nu toch naar aansluiting bij de Twente Board

Twenterand hengelt nu toch naar aansluiting bij de Twente Board

VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand lijkt haar verzet tegen aansluiting bij de Twente Board op te geven, want dr gemeenteraad stelt nu in meerderheid onomwonden dat aansluiting voor de gemeente goed zou zijn. Tot voor kort hield met name GBT, de lokale partij die vier jaar de absolute meerderheid had, aansluiting tegen.

De bakens zijn in de raadszaal verzet en de kans is nu groter dat Twenterand toch deelneemt én betaalt voor de Twente Board, waarin behalve de gemeenten in de regio ook de zogenoemde kennisinstellingen zijn vertegenwoordigd, te weten de Universiteit Twente, de Saxion Hogeschool en het ROC van Twente.

De gemeenteraad was onder aanvoering van GBT in de tijd van de almacht tegen deelname omdat het een financieel deuntje zou zijn met hoofdzakelijk valse noten, duur en dik. Nu de  lokale partij haar meerderheid kwijt is worden de bakens verzet, waarbij leidsman Elzinga het debat overlaat aan zijn partijgenoot Laarman.

En verder krijgt wethouder Van der Ham, ook van GBT, de ruimte om toch over aanluiting van Twenterand te onderhandelen. Ze liet de raad weten dat ze bij de Twente Board zal vragen om geduld, zodat de raad de in de begrotingsdebatten kan besluiten over verlate deelname -  wat 'dankzij' de GBT-minderheid een formaliteit lijkt.

 

 

 

Deel dit nieuws!