De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • DES viert eeuwfeest met ontvangst erepenning van Hellendoorn

DES viert eeuwfeest met ontvangst erepenning van Hellendoorn

NIJVERDAL  - De voetbalclub Door Eendracht Sterk (DES) te Nijverdal viert dit weekend dat de vereniging honderd jaar bestaat. Morgen is de dag van de oprichting, maar vandaag al was er een huldeblijk. Zo kwam burgemeester Eijbersen naar de accommodatie aan de Duivecatelaan waar hij op een receptie de bronzen erepenning van de gemeente Hellendoorn uitreikte.

De erepenning is bedoeld voor mensen en organisaties die door hun langdurige of intensieve inzet de gemeente Hellendoorn en/of de gemeenschap een uitzonderlijk grote dienst hebben bewezen in én buiten de gemeente, zoals dat heet, ‘op de kaart hebben gezet’.

Vele generaties in Nijverdal zijn opgegroeid met het voetballen bij DES. Niet alleen sportief, maar ook sociaal en maatschappelijk is DES sinds 1922 van zeer grote waarde voor de lokale samenleving. De vereniging is al die decennia lang een ontmoetingsplaats waar honderden mensen en soms hele families samen komen. Ook sportief heeft de sportvereniging in de afgelopen eeuw het nodige bereikt.

DES telt momenteel zo’n zevenhonderd leden en komt met de gemeentelijke erepenning in de lokale sportgalerij te staan. Eerder ontvingen de Olympische waterpolosters Yasemin Smit, Meike de Nooy en Rianne Guichelaar, waterpoloster Karin Kuipers, ruiter Frank Hosmar en baanwielrenner Jeffrey Hoogland en voetbalvereniging RKSV De Zweef uit Nijverdal al de erepenning van de gemeente Hellendoorn.

Deel dit nieuws!