De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden start derde fase wijk Zuidbroek en wil industrie in Weuste

Wierden start derde fase wijk Zuidbroek en wil industrie in Weuste

WIERDEN – De gemeente Wierden gaat aan de noordrand van het dorp een nieuw bedrijventerrein aanleggen en heeft daartoe de wet voorkeursrecht op  het perceel aan de Weusteweg  teneinde grondspeculatie en prijsopdrijving te voorkomen. Verder laat het weten aan de zuidkant van het dorp een begin te maken met de derde en laatste fase van de wijk Zuidbroek.

Om in kaart te brengen op welke locaties nieuwbouw of uitbreiding plaats kan vinden gaat de gemeente Wierden een locatie-onderzoek uitvoeren.  Er zijn nu volgens wethouder Kortenhoeven voor lokale ondernemers met bouwambities geen kavels beschikbaar. Teneinde te voorkomen dat speculanten grond  kopen moeten percelen eerst aan de gemeente worden aangeboden.

Bezuiden het dorp begint aan de Akkerwal op afzienbare termijn de verrijzenis van het derde en afsluitende deel van de wijk Zuidbroek. Er komen nog honderd woningen bij, allemaal koop, om te beginnen 44 woningen in meerdere types, met name twee-onder-één-kappers en rijwoningen. Het gaat om sociale en duurdere bouw en het geschiedt door het Rijssense bedrijf Nijhuis.

 

Deel dit nieuws!