De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Landgoed Groot Azelo op plek voormalig internaat/AZC in Borne

Landgoed Groot Azelo op plek voormalig internaat/AZC in Borne

BORNE – Het gebouwencomplex van het gewezen internaat in Azelo, laatstelijk een asielzoekerscentrum, gaat plaats maken voor een landgoed in een groene omgeving onder de naam Landgoed Groot Azelo. De bouw moet een eind maken aan een langslepende periode van maatschappelijke en politieke roerselen.

Onlangs besloot de gemeente Borne in zee te gaan met de in dit dorp kantoorhoudende projectontwikkelaar Assen.  Hij zette net als wethouder Velten zijn handtekening onder een intentieovereenkomst waar beide partijen zich aan committeren. Dit moet leiden tot een koopovereenkomst.

De bedoeling is dat na een aantal jaren van heftige raadsdebatten en  explosieve volkswoede in de buurt de rust weer nederdaalt. Het plan Landgoed Groot Azelo is het uitgangspunt.  Leverink &Assen werkt in de uitwerking samen Holleman Ontwikkeling. Voor de aankoop van het gewezen internaat wordt  bijna anderhalf miljoen betaald, waar e gemeente ‘goed te pas’ over is.

Het plan voorziet in het bouwen van appartementen in het hoofdgebouw, waarbij koop en/of huur mogelijk zijn. Op het omliggende terrein verrijst volgens plan nieuwbouw, wat in rijen kan, maar ook vrijstaand, of in een mix.  Volgens het plan zal er ook aanplant van  bomen komen, passend bij de buitenwijk die al Landgoed Groot Azelo is gedoopt.

Deel dit nieuws!