De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA-wethouder haalt bakzeil in debat compensatiekavel Rijssen

CDA-wethouder haalt bakzeil in debat compensatiekavel Rijssen

RIJSSEN - Een riante meerderheid in de gemeente Rijssen-Holten heeft wethouder Wessels van het CDA op het hart gebonden een voorstel in te trekken. Wessels verdedigde dit voorstel juist met verve, maar gaf zich gewonnen toen bleek dat zo ongeveer alle raadsfracties tegen waren, de SGP het meest uitgesproken.

De kwestie is dat  een veehouder aan de Maneschijnsweg een deel van zijn schuren/stallen wil afbreken, maar groen licht vraagt van de gemeente Rijssen-Holten wil voor het krijgen van een bouwkavel ter compensatie. Hij wil omschakelen van intensieve naar extensieve veeteelt, maar mét een bouwkavel erbij.

Het was voor de boer een tegenvaller, maar ook een gevoelige tik over de neus voor Wessels toen bleek dat het politieke verzet tegen zijn voorstel zeer massief was. Hij kreeg van de coalitiepartijen SGP en ChristenUnie, maar ook van de VVD, PvdA/GroenLinks en Gemeentebelang - een stevige politieke oorvijg.

De enige partij die Wessels nog - halfslachtig - tegemoet wilde komen, was zijn eigen CDA. Bij monde van frontsoldaat Nijkamp maakten de christendemocraten duidelijk géén keuze te maken. Ze begrepen namelijk de redenering van hun wethouder, maar ook die van andere fracties... Hamer en bijl vallen binnenkort in een raadsvergadering.

 

Deel dit nieuws!