De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wil snel tweehonderd huurwoningen in de stad bouwen

Enschede wil snel tweehonderd huurwoningen in de stad bouwen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat met gezwinde spoed aan de gang om op relatief korte termijn tweehonderd huurwoningen te bouwen. De bedoeling is dat in twee jaar te realiseren. De situatie is volgens het college van burgemeester en wethouders urgent. De 'zoektijd 'voor een huurwoning in Enschede is dit jaar opgelopen tot bijna een jaar. Voor een huurwoning melden zich vaak wel tot duizend gegadigden.

De noodzaak om snel huurwoningen te bouwen wordt volgens het college 'door iedereen gevoeld'. Waar het normaal gesproken gemiddeld vijf tot tien jaar duurt om woningen op te trekkken, geeft de crisis- en herstelwet de gemeente en corporaties de mogelijkheid dit proces aanzienlijk te versnellen. De gemeente, de woningcorporatie De Woonplaats en SJHT (jongerenhuisvesting) haken daar op in.

Dit zou betekenen dat iedereen in Enschede een gelijke kans krijgt voor passende woonruimte binnen een relatief korte tijd. De plekken die worden genoemd zijn Stroink ( 24 appartementen en 15 grondgebonden woningen), Zuidzijde Maiskavel Ekersdijk; (52 grondgebonden woningen), Paulus Moreelsestraat; (30 appartementen en 28 grondgebonden woningen) en Fazantstraat (30 appartementen).

 

Deel dit nieuws!