De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee ton nodig voor tijdelijke evenementenhal op 'n Stoom in Goor

Twee ton nodig voor tijdelijke evenementenhal op 'n Stoom in Goor

GOOR – Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Hof van Twente vraagt de gemeenteraad twee ton uit te trekken voor een tijdelijke evenementenhal in het gebied van de voormalige Twentse Stoom Blekerij te Goor. Het idee is in de hal evenementen te organiseren om  de toeloop te bevorderen, waarbij bezoekers ook kennis kunnen maken met de plannen om het TSB-terrein  (lokaal Op 'n Stoom) in fases om te turnen tot een woon- en recreatiegebied op de boorden van de Regge.

In het najaar gaat het bestemmingsplan voor de eerste  circa honderd woningen in procedure. De komende jaren wordt ook gewerkt aan de plannen voor een stadspark en de herontwikkeling van de voormalige fabriekspanden die woon- en/of werkbestemmingen krijgen. Om de doelen uit het Masterplan te realiseren is het voor de gemeente van belang dat het gaat leven bij de inwoners. Om  die reden wil de gemeente er evenementen laten plaatsvinden.

‘Onze eigen inwoners moeten trots worden op dit unieke gebied. Mensen van buiten onze gemeente moeten ook het unieke karakter gaan zien’, motiveert het college de investering van twee ton. In de beoogde evenementenhal moeten, zo is het plan,  mensen naar het gebied worden getrokken.

Deel dit nieuws!