De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden koopt geheimzinnig en duur woning voor herontwikkeling

Wierden koopt geheimzinnig en duur woning voor herontwikkeling

WIERDEN - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Wierden stelt de gemeenteraad voor drie-en-een-halve ton uit te trekken om aan de Anjelierstraat een woning te kopen. Het gaat om een huis van twee--onder-één-kap. Dat zou nodig zijn voor een herstructurering van het gebied.

Voor de debuterende wethouder Ten Brinke van Wonen en Ruimte bleek het een lastige start. De politieke gang der dingen was nogal ongelukkig, want de wethouder wilde of mocht zo ongeveer niks zeggen over de toekomst van het gebied rondom, vermoedelijk om speculatie tegen te gaan in met name de Tulpenstraat. En om niet op voorhand vragen te krijgen over de toekomst van de behuizing van de Harmonie Wierden, Veiligheidsregio/Brandweerkazerne en drie supermarkten.

Het belangrijkste wat de CDA-wethouder zei was dat hij niks kon of mocht zeggen. De vergadering werd ook amper aangekondigd. Ooit wilde voormalig CDA-chef Getkate weten wat er stond te gebeuren aan de Anjelierstraaat, waarbij hij hintte op een verbeterde verkeerssituatie naar de Van Kregtentunnel.

Deel dit nieuws!