De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twentse gemeenten in zee met Vattenfal voor levering aardgas

Twentse gemeenten in zee met Vattenfal voor levering aardgas

HENGELO - De samenwerkende Twentse gemeenten sluiten per oktober met Vattenfall een overeenkomst voor de levering van aardgas, inclusief CO2-certificaten. Op basis van het vijfde sanctiepakket moeten gemeenten en andere aanbestedende diensten vóór 10 oktober lopende contracten voor de levering van aardgas met Gazprom beëindigen.

Het gaat om tien samenwerkende Twentse gemeenten, Bedrijfsvoeringorganisatie Noaberkracht, de Veiligheidsregio Twente (en de Twentse Crematoria. Ze hebben hiertoe een Europese aanbesteding uitgezet. Vervolgens is een leverancier gezocht die de grootzakelijke markt bedient.

Energieleverancier Vattenfall stond hiervoor open en daarmee gaat Twente daarom in zee voor een periode van vier jaar, met nog optiejaren. Het uitgebrachte aanbod is marktconform. De prijzen liggen in lijn met de huidige markt.

Naast de overeenkomst met Vattenfall gaan de gemeenten Enschede, Hof van Twente en Losser hun aardgasverbruik verduurzamen met groengas dat door Twence zal worden geleverd.

Deel dit nieuws!