De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal bouwt 160 woningen in nieuwe fase van Stakenbeek

Oldenzaal bouwt 160 woningen in nieuwe fase van Stakenbeek

OLDENZAAL - Er zullen in Oldenzaal tussen de Groene Loper, de Boerskottenlaan, het spoor en de Stakenbeek maximaal 160 woningen worden gebouwd. Het betreft vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapperskap, rijenwoningen en appartementen. Verder krijgt Stakenbeek natuurvriendelijke oevers, met bomen en wadi’s. Ook komt er langs de beek een fiets/wandelverbinding.

De afgelopen jaren is een gedeelte van de Stakenbeek ontwikkeld van een bedrijfsterrein tot een woon- en werkgebied. Deze eerste fase is zo goed als afgerond en daarmee is het nu tijd voor het volgende gedeelte van dit gebied. Het gaat om een nieuw bestemmingplan voor de grond tussen de Groene Loper (Helmichstraat), de Boerskottenlaan, het spoor en de Stakenbeek.

Dit najaar begint de sloop van enkele panden en opschonen van het gebied. Het bouwrijp maken start na de bouwvak in 2023 waarna in de tweede helft van 2024, zoals het er nu uitziet, een begin zal worden gestart met de bouw van de woningen op de grond waar voorheen waar vroeger voorheen de jute- en linnenweverij Zwartz was gevestigd, die deels als erfgoed blijft staan.

Deel dit nieuws!