De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gezamenlijke initiatieven kunst en cultuur Twentse gemeenten

Gezamenlijke initiatieven kunst en cultuur Twentse gemeenten

ENSCHEDE – De provincie Overijssel en de gemeente Enschede benadrukken het belang van de Twentse samenwerking aan het front van kunst en cultuur. Dat hebben CDA-gedeputeerde De Witte en VVD-wethouder Diepemaat van Enschede deze week benadrukt in een gesprek met staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media. Ze maakte kennis met diverse initiatieven en samenwerkingsverbanden binnen de cultuurregio Twente.

Het kabinet denkt na hoe zijn rol er uit moet komen te zien als het gaat on het toekomstige rijkscultuurbeleid in de vijftien cultuurregio’s. In de regio Twente zijn de werken tal van creatieve broed- en maakplaatsen samen en ook ligt er een plan voor samenwerking van de grote culturele instellingen en een gezamenlijk investeringsprogramma tussen de provincie Overijssel en de regio Twente.

Regionale samenwerking is volgens Diepemaat de praktijk en belangrijk voor de steden en dorpen van Twente. En op zijn beurt stelde De Witte, eerder wethouder van Tubbergen, zijn er in de provincie geweldige initiatieven en sterke cultuurregio’s. ‘Door samenwerking en gezamenlijke investeringen van de Twentse gemeenten, provincie en het rijk investeren we in culturele organisaties en houden we de culturele sector bloeiend en bereikbaar.’

Deel dit nieuws!