De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal maakt in vier jaar 1,2 miljoen vrij voor verkeersveiligheid

Oldenzaal maakt in vier jaar 1,2 miljoen vrij voor verkeersveiligheid

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal heeft de komende jaren vier keer drie ton op de plank liggen voor 37 knelpunten in het stedelijke verkeer. Het is aan de gemeenteraad prioriteiten te stellen. Verkeersveiligheid staat volgens het college van burgemeester en wethouders hoog op de lijst. Op de wensenlijst staan uiteenlopende verkeersprojecten om de veiligheid te verbeteren.

Zo hebben afgelopen jaar onder andere de reconstructie van de Schipleidelaan en de Berkstraat plaatsgevonden, zijn in de Berkstraat de verkeerslichten vervangen en is de voorrangssituatie op de kruising Oude Rondweg-Engelbertinklaan aangepast. Ook zijn er fietsstroken aangebracht op een gedeelte van de Operalaan.

Bij de prioritering speelt ook mee of er meldingen van bewoners zijn. In de gevallen waar de gemeente werkzaamheden kan combineren met andere geplande werkzaamheden (‘werk met werk maken') is eveneens een pré, maar situaties waarbij de verkeersveiligheid in het geding is krijgen volgens het dagelijks bestuur de hoogste prioriteit.

Deel dit nieuws!