De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Manna in Twenterand sluit aan bij Voedselbanken Nederland

Manna in Twenterand sluit aan bij Voedselbanken Nederland

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP – De Stichting Manna Twenterand wil zich aansluiten bij Voedselbanken Nederland. De aanvraag om toe te kunnen treden is gedaan, maar voordat het zover is moet nog wel het een en ander worden geregeld, waaronder de oprichting van een stichting

Naast de al bestaande Stichting Manna is de nieuwe Stichting Voedselbank Twenterand Manna opgericht. Het doel is de zorg voor mensen die het financieel moeilijk hebben door hen te voorzien van de basisbehoefte, een boodschappenpakket. Wat dat betreft zal er niets veranderen.

Stichting Manna heeft ten doel alle inwoners van de gemeente Twenterand die door financiële problemen onder het sociaal minimum leven tijdelijk te ondersteunen in de basisbehoeften. Aanvragen voor hulp gaan via professionele hulpinstanties, waarbij de criteria van de landelijke voedselbank gelden.

Dat kan onder meer door het geven van een tweewekelijks boodschappenpakket (Manna Care), een gratis basisgarderobe voor kinderen Manna Fashion), een verjaardagdoos of partybox voor kinderen en een cadeautje met Sinterklaas (Manna Happy Kids).

Deel dit nieuws!