De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Start verkoop negentig huizen Rotij in Havezate Es te Hardenberg

Start verkoop negentig huizen Rotij in Havezate Es te Hardenberg

HARDENBERG - De verkoop van kavels in woongebied Havezate Es in Hardenberg gaat na de zomer verder. Het bestemmingsplan dat de bouw van de negentig vrijstaande woningen mogelijk maakt is onherroepelijk. Het betreft negentig ruime kavels in een landelijke omgeving. De gemeente Hardenberg werkt in dit gebied  samen met de projectontwikkelaar Rotij te Rijssen.

Er waren weliswaar bezwaren tegen de bouw, maar die zijn tot aan de Raad van State aan toe, maar er is uiteindelijk geschikt. Half september begint de verkoop van de eerste veertig kavels. De gemeente en het bouwbedrijf zijn bovendien goed te pas doordat van de afspraken is dat een pluimveehouderij in de buurt van het te bebouwen gebied van Havezate Es zal verdwijnen.

Het voornemen is nu volgens wethouder Breukelman zo snel mogelijk te beginnen met de verkoop der kavels. Hij mikt op het voorjaar als het gaat om de start van de bouw. De gemeente Hardenberg en de projectontwikkelaar Rotij geven dan niet alle kavels tegelijk uit. Dat gebeurt in fases. het gaat om kavels die in oppervlak variƫren van zeshonderd tot 2.200 vierkante meter.

 

Deel dit nieuws!