De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gerritsen stelt voorwaarden aan demonstratie morgen in Almelo

Gerritsen stelt voorwaarden aan demonstratie morgen in Almelo

ALMELO – Bij monde van burgemeester Gerritsen stemt de gemeente in met een demonstratie die morgenochtend zal plaatsgrijpen bij het stadhuis te Almelo. In een communiqué laat  de burgemeester weten te hechten  aan vrijheid van meningsuiting en het recht om te demonstreren. Inzet is het verzet  van een actiegroep tegen het verwijderen van een muurschildering 'Zonder boer geen voer', dat morgen zou plaatsvinden.

Het is naar het oordeel van Gerritsen wel van belang dat de manifestatie veilig verloopt. Vandaar dat hij in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie vooraf voorwaarden stelt aan de manifestatie omdat ervaringen elders in het land zouden hebben geleerd hebben dat verkeersproblemen en wanordelijkheden niet kunnen worden uitgesloten.

De gemeente acht het van groot belang dat de omgeving van het stadhuis bereikbaar blijft, zowel voor maatschappelijke dienstverlening (onder meer stadhuis en rechtbank) als eventuele hulpverlening (politie, brandweer en ambulance) maar ook de bereikbaarheid van de appartementen voor bewoners aan de nabijgelegen Joke Smitstraat. De politie zal om die reden tijdens de actie toezien op de naleving van de voorschriften.

Deel dit nieuws!