De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wil vast 2,1 miljoen voor aantrekkelijker stadscentrum

Enschede wil vast 2,1 miljoen voor aantrekkelijker stadscentrum

ENSCHEDE – Ter hernieuwde versterking van de binnenstad wil de gemeente Enschede opnieuw investeren in het aantrekkelijker maken van hartje centrum. Voor de uitvoering stelt het college voor ‘in  de periode 2023-2026 alvast 2,1 miljoen beschikbaar stellen’.

Het idee is in de programmabegroting 2023 hiervoor het genoemde bedrag vrij te spelen en daar moet komt de gemeenteraad nog te spreken. Het zogenoemde actieplan is in samenwerking ‘met partners en inwoners’ door de gemeente geschreven. Naast winkelen en horeca heeft de binnenstad van de toekomst volgens het college ook een aantrekkelijk aanbod nodig om te wonen, te werken, te recreëren, te ontmoeten en te verblijven.

Het college: ‘We willen de binnenstad aantrekkelijker maken met meer groen, een meer divers winkel- en horeca-aanbod, broedplaatsen een plek geven en technologie, innovaties en creativiteit meer zichtbaar maken in de binnenstad. Ook willen we de verschillende delen van de stad beter verbinden, zowel onderling als met interessante plekken net buiten de binnenstad. Het college wil werken aan een stad waar het prettig is om te verblijven en waar iedereen zich thuis- en veilig voelt. De stad moet daarbij goed bereikbaar en toegankelijk zijn.'

Deel dit nieuws!