De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Overijssel en Gelderland mikken op miljoenen voor innovatie

Overijssel en Gelderland mikken op miljoenen voor innovatie

ENSCHEDE - Er is een bedrag van 82 miljoen euro aan Europees geld beschikbaar voor projecten van het midden- en kleinbedrijf en kennisinstellingen in Overijssel en Gelderland. De beide provincies diende daartoe voorstellen aan.  De rijksoverheid en de beide provincies komen met bijdragen 23 respectievelijk 21 miljoen over de brug.

Gevoegd bij de eigen bijdragen die subsidieontvangers zelf op tafel moeten leggen betekent dit dat voor de jaren 2021-2027 in totaal een slorige 217 miljoen wordt ge├»nvesteerd in de economie van Oost Nederland. De bedoeling is de regionale economie versterken door innovatie te stimuleren,  waaronder de energie- en grondstoffentransitie, digitalisering, en de verschuiving van produceren naar het leveren van diensten. 

De kracht van Oost-Nederland ligt volgens de beide provinciebesturen op specifieke expertise, waarbij de landbouw- en eiwittransitie worden genoemd, meer gepersonaliseerde zorg en schone, duurzame materialen voor een circulaire economie. Daarnaast richt het programma zich specifiek op slimme oplossingen op het gebied van hernieuwbare energie en slimme energiesystemen en -netwerken. 

 

 

Deel dit nieuws!