De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Blaashal 't Wooldrik maakt schoolsport tijdens nieuwbouw mogelijk

Blaashal 't Wooldrik maakt schoolsport tijdens nieuwbouw mogelijk

BORNE –  Tijdens de vernieuwbouw van ’t Wooldrik komt er het sportpark een blaashal waar sportverenigingen terecht kunnen,  waaronder handbal, volleybal, zaalvoetbal, basketbal, judo en korfbal kunnen spelen. Ook krijgen, na de zomervakantie, de kinderen van de Bornse basisscholen bewegingsonderwijs in een blaashal die in augustus open kan, zolang het noodzakelijk is.

Voor het opbouwen van de tijdelijke accommodatie is een groep van zo’n dertig vrijwilligers bereid gevonden de handen uit de mouwen te steken, onder wie leden van sportverenigingen, Oekraïense vluchtelingen en betrokken inwoners van de gemeente Borne. Volgens de planning staat de noodhal er woensdag, maar er  zijn er nog diverse werkzaamheden nodig, zoals het plaatsen van de vloer.

De hal blijft gedurende de vernieuwbouw van ’t Wooldrik staan voor de duur van anderhalf tot twee jaar. De atmosfeer in de hal staat sporten als badminton en tafeltennis onmogelijk. Volgens de nieuwe wethouder Vermorken kan ook tijdens de bouw van het nieuwe sportcomplex, beoefenen, wat hij van belang noemt doordat daardoor het bewegingsonderwijs in hun eigen gemeente kan blijven.

Deel dit nieuws!