De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Proef in Enschede voor meer elektrische laadpalen in de stad

Proef in Enschede voor meer elektrische laadpalen in de stad

ENSCHEDE - De gemeente Enschede wil in grote meerderheid een lokale proef ter bevordering van het overschakelen op elektrisch rijden. Het opladen van de auto vanuit huis kan in veel grotere mate dan nu het geval is mogelijk worden als zogenoemde 'kabelgoten' in straten komen. In steeds meer steden en  dorpen zijn inmiddels initiatieven voor een kabelgoottegel die thuisladen kan vergemakkelijkt.

De auto opladen vanuit de eigen woning is voor veel mensen niet altijd en overal mogelijk omdat er dan kabels over straat moeten liggen wat niet is toegestaan. Daarnaast geldt dat steeds meer inwoners zelf hun energie opwekken maar deze energie niet terug kunnen leveren omdat het stroomnet op zonnige dagen dan overbelast. De gemeenteraad van Enschede wil daar nu ook me mee aan de gang gaan.

Uit een reactie van wethouder Teutelink op een voorstel van CDA-chef Ten Vergert voor een proef in Enschede reageerde de schepen positief. Hij zei geen ja, maar is benieuwd naar  de resultaten. Dat geldt ook voor een grote meerderheid van de raad. Teutelink had het over 'een sympathieke motie' en liet weten een proefproject op wijken en buurten waar er mee kan worden geĆ«xperimenteerd. 'Er is enthousiasme.'

 

 

Deel dit nieuws!