De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voorzitter plattelandsgemeenten P10 burgemeester Purmerend

Voorzitter plattelandsgemeenten P10 burgemeester Purmerend

HENGELO/PURMEREND - De in Hengelo geboren burgemeester Van Selm van Opsterland is voorgedragen als burgemeester van Purmerend. Een implicatie zal waarschijnlijk zijn dat ze vertrekt als voorzitter van de belangengroep P10, waarbij ook vier Twentse gemeenten zijn aangesloten, te weten Dinkelland, Hof van Twente, Tubbergen en Twenterand.

Van Selm zegt dat ze als burgemeester van de groeigemeente Purmerend het beste van twee werelden krijgt, namelijk de groeistad en het landelijke gebied eromheen. Ze laat weten dat ze weet wat haar te wachten staat, 'want ik ben er undercover geweest'. De installatie als burgermoeder van de Noordhollandse gemeente staat voor 22 september op de rol.

De overstap van de 58-jarige Van Selm werd vlak voor het weekend bekend en betekent dat ook een nieuwe voorzitter moet komen van de belangenvereniging P10, die trouwens al 29 gemeenten als lid heeft: gemeenten met een lage bevolkingsdichtheid, weinig economische activiteiten, een vergrijzende bevolking, en veelal hoge kosten voor sociaal beleid.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!