De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP in Hengelo neemt na val uit college afscheid van Ten Heuw

SP in Hengelo neemt na val uit college afscheid van Ten Heuw

HENGELO – Na 33 jaar actieve inzet in uiteenlopende functies voor de SP, waaronder twaalf jaar als wethouder, nam politica Ten Heuw vandaag afscheid van het wethouderschap, noodgedwongen, want de socialisten vielen bij de vorming van een nieuw college  buiten de boot. Ze kreeg in een bijzondere ledenvergadering van de partij de zilveren tomaat.

Om die te overhandigen was landelijk partijvoorzitter Visscher, naar Hengelo getogen. Volgens de voorvouw van de partij bewees Ten Heuw zich volgens Visscher als een voorvechter van de socialistische waarden, maar ook als uitstekend geïnformeerd raadslid, als uiterst kundig wethouder, gedurende twaalf jaar en bovendien in landelijke functies.

De bijzondere ledenbijeenkomst van de SP afdeling Hengelo stond voorts in het teken van een terugblik op vijftig jaar activisme in Twente, want toen werd de partij opgericht, met als een der grondvesters de Hengelose actievoerder Rouwet, die in Hengelo de Socialistische Partij vele jaren in uiteenlopende functies diende, onder veel meer als fractievoorzitter.

Deel dit nieuws!