De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Haaksbergen bereid doorstart De Kappen te betalen

Raad van Haaksbergen bereid doorstart De Kappen te betalen

HAAKSBERGEN - Een meerderheid van de gemeenteraad van Haaksbergen is bereid De Kappen te steunen bij een doorstart van dit sociaal-cultureel centrum, dat de afgelopen jaren van crisis naar crisis hobbelde. Een meerderheid vindt dat De Kappen een te belangrijke voorziening om te offeren op het altaar van bestuurlijk onvermogen.

De Kappen is namelijk al jaren een blok aan het been, door een combi van geldgebrek en mismanagement, met grote financiële én inhoudelijke gevolgen. De raad eist nu duidelijkheid van het college over de toekomst. Ook de provincie Overijssel wil als subsidiegever hoe het na jaren tobben programmatisch en financieel op de rij komt. 

De gemeenteraad tobt al jaren met het Kappen-dossier, maar vanavond bleek dat de raad het meer dan zat is, openbaart zich ook hier dat de raadsfracties vaak meer met elkaar bezig zijn dan met de inhoud. Het lijkt er op dat een meerderheid van de gemeenteraad kloekmoedig wenst door te pakken; het is nu namelijk kappen of Kappen.

Uiteindelijk blijkt wat eerder een komedie die een tragedie leek te worden toch nog tot een happy end te krijgen. Op aandringen van CDA-chef Ten Voorde zal Koopman morgenochtend vroeg bellen met CDA-gedeputeerde De Witte van Kunst en Cultuur in Overijssel om 'de stappen te zetten die nodig zijn om De Kappen in de benen te houden.

 

Deel dit nieuws!