De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Odding weg bij Rijksmuseum Twenthe/Museumfabriek Enschede

Odding weg bij Rijksmuseum Twenthe/Museumfabriek Enschede

ENSCHEDE – Na tien jaar vertrekt directeur Odding bij het Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek te Enschede. Dat heeft het museum  vandaag wereldkundig gemaakt. Hij volgde in 2012 directeur Pelsers op die het museum vanaf 2008 nieuw leven inblies toen ze na jarenlang conservator hedendaagse kunst en plaatsvervangend directeur in het museum te zijn geweest directeur Cannegieter opvolgde, maar vier jaar later vertrok om directeur te worden van het internationaal faamrijke Kröller-Müller Museum op de Veluwe.

Het bestuur van het Rijksmuseum Twenthe koos vervolgens voor Odding als opvolger, die het nu tijd vindt voor een carrièremove terugkeert naar zijn bureau O dubbel d, voor strategische adviezen in de museale wereld. Onder supervisie van de in Hengelo woonachtige Odding werd vervolgens in Roombeek het kwakkelende Twentse Welle overgenomen, dat niet veel later onder de naam De Museumfabriek nieuw leven ingeblazen kreeg.

Volgens de huidige voorzitter Kuks van de Raad van Toezicht maakten  Rijksmuseum én Museumfabriek een ware revival voort. Hij spreekt over grote waardering voor de wijze waarop Odding de beide musea ‘heeft geleid, strategisch verder ontwikkeld en het publieksbereik aanzienlijk heeft vergroot. Daar zijn we hem heel dankbaar voor. We zien Arnoud niet graag gaan, maar begrijpen ook dat hij na tien jaar een volgende stap wil zetten.’

Opvallend mag de samenloop van omstandigheden worden genoemd dat Odding zijn vertrek aankondigt net na zijn collega- directeur Keunig van De Fundatie in Zwolle/Heino. Ze stonden bekend als de krullenbollen van museaal Overijssel die her bed van museaal Overijssel stevig hebben opgeschud.

Deel dit nieuws!