De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergse raad bereidt weg voor wijk Weemselerveld in Albergen

Tubbergse raad bereidt weg voor wijk Weemselerveld in Albergen

ALBERGEN - Dankzij instemming van de Tubbergse gemeenteraad is de bouw van 45 woningen in het kerkdorp Albergen nu verzekerd. Het bertreft het plan Weemselerveld, waar rijtjeshuizen komen alsmede tweekappers en vrijstaande woningen. Bij de aanbouw van de wijk is veel aandacht voor extra waterberging en een groene omgeving door onder meer de versterking van de houtwal. 
 
Het grootste bespreekpunt in de raad was de ontsluiting van de wijk. Mede naar aanleiding van de zienswijzen, waar inwoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en de snelheid op de Weemselerweg, wilde de raad zeker weten dat drie toegangspunten nodig zijn voor de bereikbaarheid van de woonwijk, wat een  impuls moet geven aan leven en wonen het dorp Albergen.
 
De keuze voor drie inritten van de wijk zorgen voor een betere spreiding van het verkeer en elke inrit heeft een eigen plateau, dat de snelheid moet beperken. Als één punt wordt weggehaald, dan lopen de verkeersstromen anders. Dat vraagt opnieuw om onderzoek. Dit plan draagt volgens de gemeenteraad bij aan een aantrekkelijke, veilige en groene woonomgeving voor de nieuwe  inwoners. 

Deel dit nieuws!