De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Jongeren in raad van Oldenzaal in actie tégen straatintimidatie

Jongeren in raad van Oldenzaal in actie tégen straatintimidatie

OLDENZAAL – De gemeente Oldenzaal gaat de straatintimidatie te lijf. De gemeenteraad kwam hiertoe met een motie vanwege de ‘Orange The World Campagne’, een internationale oproep tegen geweld jegens vrouwen en meisjes. 

De gemeenteraad haakt hier nu op in, met onder andere het raadslid Nijendijk van WG, mede door kartrekker Besseler, die eerder dit jaar al actief was om straatintimidatie tegen te gaan in Oldenzaal. ’Wij hebben toen besloten om onze krachten te bundelen', aldus Nijendijk.

Veel meiden en vrouwen durven meestal niet aan de bel te trekken als ze te maken krijgen met straatintimidatie. 'Straatintimidatie kan op een hele subtiele manier maar ook met kleine dingen. Er wordt heel veel niet over gesproken omdat meiden het gevoel hebben dat ze zich aanstellen of dat het niet belangrijk genoeg is.’’ Het doel van deze motie is ook om straatintimidatie meer bespreekbaar te maken in Oldenzaal.

Straatintimidatie in Oldenzaal is erg breed. ‘’Ik heb veel persoonlijke en heftige verhalen gehoord van meiden. Van seksueel intimiderend gedrag tot erger’’, aldus Nijendijk. Tevens vind straatintimidatie in Oldenzaal ook plaats met kleinere dingen. ’Meiden worden nagefloten, op de billen geslagen of hele groepen jongens schreeuwen naar ze.’

Deel dit nieuws!