De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Formateurs in Tubbergen presenteren oude coalitie mét 'Nieuw22'

Formateurs in Tubbergen presenteren oude coalitie mét 'Nieuw22'

TUBBERGEN - De nieuwe partij Keerpunt22 in Tubbergen gaat meteen deel uitmaken van het college van burgemeester en wethouders op en rond de essen. Dat bleek hedenavond in een debat over de politieke consequenties op van de verkiezingsuitslag. Keerpunt22 deed als nieuwe partij mee, kreeg meteen vier zetels en wil nu, met de verliezers CDA en VVD/Gemeentebelang een college vormen.

Dat gebeurde na gesprekken met en aanbevelingen van de informateurs Waaijer en Weggemans. Zij adviseerden een tripartite van CDA, VVD/Gemeentebelangen en Keerpunt22 te laten onderzoeken. Ze kunnen gedrieën een coalitie smeden omdat ze van goede wil zijn om er samen uit te komen. Dat gaan ze nu onderzoeken in een formatieproces onder leiding van informateurs die straks formateurs zijn.

De drijvende kracht van Keerpunt22 is het fractiechef Hesselink, woonachtig in Albergen. Hij kwam in aanraking met de actieve politiek door Forum voor Democratie en werd voor die partij in de Staten van Overijssel gekozen. Hesselink was met Almekinders en Tattersal een van de drie die vanwege de radicalisering van leider Baudet met de partij braken en nu  Onafhankelijk Conservatief Liberaal is.

Dat is in Keerpunt22  in wezen ook en dat bleek voor de 'oude' coalitiepartijen CDA en VVD/Gemeentebelangen reden om met de partij van Hesselink in zee te gaan teneinde een 'passend' college te kunnen formeren. Het forse verlies van het CDA betekent dat deze partij één van de twee wethouderszetels inlevert en dat VVD/Gemeentebelangen én Keerpnunt22 elk een wethouder leveren.

Deel dit nieuws!