De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand in nadagen coulant voor sporthalclubs op Het Midden

Twenterand in nadagen coulant voor sporthalclubs op Het Midden

VRIEZENVEEN - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Twenterand wil een aantal 'financiële knelpunten' oplossen bij de semi-permanente sporthal op het sportcomplex Het Midden in Vriezenveen, waar de korfbalvereniging Amicitia en de voetbalclubs DETO en DOS'37 hun accommodaties hebben.

Ze exploiteren er al enige de 'tijdelijke' sporthal en het college vraagt de gemeenteraad nu een bijdrage van ruim tachtigduizend euro. Daarenboven vraagt het college, met voorop wethouder Paters van Sport, de raad een openstaande schuld van ruim 72.000 euro kwijt te schelden, te dekken uit een reserve in de begroting.

Het college is verder bereid een bedrag van bijna een halve ton te fourneren voor 'dempende maatregelen' ten behoeve van de verbetering akoestiek in de tijdelijke hal en de aanschaf van sport- en spelmaterialen teneinde daarmee verhuurmogelijkheden te vergroten en daarmede ook de exploitatie van de hal op Het Midden. 

Het college houdt de bij de semipermanent hal betrokken sportclubs wél houden aan de gespreide betaling der energiekosten.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!