De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA en PvdA terug in college van Hengelo, en met drie vrouwen

CDA en PvdA terug in college van Hengelo, en met drie vrouwen

HENGELO – De kogel is door de kerk in Hengelo, want het CDA en de PvdA keren terug in het dagelijks bestuur van de gemeente Hengelo en de SP ligt eruit.  De VVD en D66 mogen blijven. Als grootste partij  was Burgerbelangen Hengelo in de lead bij de formatie en ze kozen ervoor de VVD (wethouder Gerrits) en D66 (wethouder Bruggink) te handhaven.

Bij de SP zijn ze gefrustreerd over de gang van zaken, vooral over wijze waarop. Het betekent dat  het CDA al na vier jaar terug is in het college en voor de PvdA geldt zelfs dat ze na acht jaar oppositie terugkeert in het dagelijks bestuurlijke centrum van de stad aan het Burgemeester Jansenplein. De fractieleiders Steen en Luttikholt worden daardoor wethouder.

Dit betekent dat in nieuwe college voor de helft uit vrouwen zal bestaan, want behalve het CDA met Steen en de PvdA met Luttikholt levert ook verkiezingswinnaar Burgerbelangen Hengelo met de voorgedragen  wethouder Freriksen een vrouwelijke bestuurder aan het college en moet burgemeester het testosterongehalte in het college in evenwicht houden.

later meer

Deel dit nieuws!