De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onduidelijkheid bouw nieuwe bibliotheek bij Wilmink te Enschede

Onduidelijkheid bouw nieuwe bibliotheek bij Wilmink te Enschede

ENSCHEDE - Er zoemt opnieuw rond dat de bij het Wilminktheater in Enschede gedachte nieuwe bibliotheek e toch niet komt, maar volgens cultuurwethouder Diepemaat is die suggestie op zijn minst voorbarig. De wethouder zei vanavond wel dat het 'worstelen met de kosten' is, maar noemde de suggestie dat het te elfder ure kan afketsen 'een hypothetische situatie'. 

Een jaar geleden maakte deze site al melding van financiĆ«le problemen. Het plan voor de vestiging van de stedelijke bibliotheek te Enschede in het Wilminktheater staat onder druk vanwege de penibele financiĆ«le positie van de gemeente', heette het toen.  En ook: 'Het college van burgemeester en wethouders zal het voornemen afwegen tegen andere politieke prioriteiten.'

Volgens het gemeentebestuur van een jaar geleden zou de nieuwe bibliotheek in het Wilmink zo'n veertien miljoen kosten. Een deel van de kosten zou kunnen worden betaald door de huidige en bouwkundig achterhaalde bibliotheek aan de Pijpenstraat te verkopen aan een projectwikkelaar, of een zorgorganisatie, die daar lucratieve woningbouw moet kunnen plegen.

Deel dit nieuws!