De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Formateur stuurde fracties Hellendoorn naar koffiekamer of toilet

Formateur stuurde fracties Hellendoorn naar koffiekamer of toilet

NIJVERDAL - De rol van (in)formateur Vloothuis was de afgelopen weken van wezenlijk belang bij de formatie van een nieuw college van burgemeester en wethouders in de gemeente Hellendoorn. Dat werd vanavond van rechts, van links en vanuit het midden beklemtoond. Ze wist de tussen de formerende partijen Lokaal Hellendoorn, VVD en GroenLinks warme banden te smeden.

De kracht van Vloothuis was volgens de onderscheiden fracties dat ze als informateur ervan doordrong dat ze, als ze zonder het CDA een coalitie wilden vormen elkaar hard nodig hadden. Nog niet eens getalsmatig, want  Lokaal Hellendoorn behaalde bij de verkiezingen een absolute meerderheid in het schip van staat aan het Willem Alexanderplein te Nijverdal, maar wel inhoudelijk.

Vloothuis verklapte vanavond dat het onderhandelen tussen de formerende partijen niet altijd senang was, want het leverde ook er ook wrevel op, over proces, inhoud en methode. Het panacee van Vloothuis was om twee kibbelende partijen voor te stellen 'een kopje koffie te gaan drinken en nummer drie 'even van het toilet gebruik te maken. 'Ga jij maar even naar de wc', zei ze dan.

Het leverde uiteindelijk een 'Helders Akkoord' op van de drie partijen op dat de komende jaren de leidraad van beleid zal zijn. Het was burgemeester Eijbersen die Vloothuis voor haar zegenrijke formatiearbeid in de gemeente Hellendoorn dank zegde dat ze haar politieke kennis en kracht, opgedaan als wethouder te Oldenzaal en als interim-schepen in Tubbergen nu ook aan de Regge inzette.

Deel dit nieuws!