De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede en Münster reizen voor energietransitie naar Palo Alto

Enschede en Münster reizen voor energietransitie naar Palo Alto

ENSCHEDE/MÜNSTER - De zogenoemde partnersteden Enschede en Münster verkennen Amerikaanse samenwerkingskansen rondom de energietransitie. Om die reden is een euregionale delegatie van overheden, ondernemers en kennisinstellingen afgereisd naar de Amerikaanse partnersteden van Enschede en Münster in Californië. Het doel van de reis is relaties te versterken, het netwerk verder uit te bouwen en samen met de Amerikaanse collegae de samenwerkingskansen rondom de energietransitie te verkennen.

Dit is een thema waar zowel Palo Alto als de partnersteden Enschede en Münster stevig op inzetten. De energietransitie, en specifiek de opslag van energie, is een thema waar de kennisinstellingen en het bedrijfslevens binnen de Euregio actief op samenwerken. Met de bouw van Europa’s grootste fabriek voor batterijonderzoek in Münster zou de Euregio zich ontwikkelen tot een wereldspeler in de energiesector. Vanuit Enschede en Twente zijn instituten, bedrijven en instellingen bij dit batterijonderzoek betrokken.

Volgens burgemeester Bleker van Enschede is 'zijn' stad er een van technologie, innovatie en creativiteit vanwege de combinaties van technologisch vernuft en maatschappelijke relevantie. 'Het onderzoek naar en de ontwikkeling van batterijtechnologie is daar een krachtig voorbeeld van. Ik ben trots dat wij burgemeester Lewe van Münster en zijn Duitse delegatie kunnen introduceren bij onze Amerikaanse partnerstad Palo Alto.'

Deel dit nieuws!