De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Scholten:'Mariani op TSB-terrein Goor als vliegwiel kunst en cultuur

Scholten:'Mariani op TSB-terrein Goor als vliegwiel kunst en cultuur

GOOR – De gemeente Hof van Twente prijst zich gelukkig met het gebruik van een deel van de voormalige gebouwencomplex Twentse Stoom Blekerij als beeldhouwatelier en kunstgalerie. Dat zei wethouder Scholten van Kunst en Cultuur toen hij dit weekend de opening verrichtte van het in het gebouw gevestigde Galarie Mariani aan de Van Bunschotenstraat, een initiatief van de Wierdense beeldend kunstenaar Linda Biemans, die er samen met kunstenaar Sandra Boots DeKunstCoöperatie voor oprichtte.

Scholten: ‘Het is onze bedoeling dat in dit deel van de TSB gebouwen kunst en cultuur de ruimte krijgen en dat er gewerkt wordt op een manier die reuring geeft. Kunst is belangrijk in het leven, kan dingen in beweging zetten, dat willen we graag, kunst en cultuur kunnen kleur geven en prikkelen.’ Scholten sprak mede namens zijn collega-wethouder Kortenhoeven van de gemeente Wierden, die de plannen ondersteunt. Zijn visie is ook in Twents verband dit soort kunstwerkplaatsen te entameren. Kortenhoeven liet al weten om zoiets als in Goor ook wel in zijn gemeente te willen, waarbij hij fris van de lever wees op de gebouwen van het voormalige Van Heek Scholco in Wierden.

Bij de opening van de expositie #2201water sprak ook watergraaf Kuks van het waterschap Vechtstromen over het belang van water in het TSB-gebied, namelijk het stroomgebied van de Regge. Hij refereerde aan de week dat zijn echtgenote en hij in Toscane beeldhouwlessen kregen van Biemans in Pietrasanta. Kortenhoeven kan bij mogelijke initiatieven terecht bij beeldend kunstenaar Linda Biemans die kartrekker is van Galerie Mariani. 'Steen is net als water verbindend.'

Deel dit nieuws!