De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Volop ruimte voor woningbouw in de Vechtzone te Hardenberg

Volop ruimte voor woningbouw in de Vechtzone te Hardenberg

HARDENBERG -  In het stroomgebied van de Vecht in Hardenberg is op grote schaal woningbouw voorzien. In de Vechtzone tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg komen 177 nieuwe huur- en koopwoningen. De gemeente Hardenberg en Vechtdal Wonen ontwikkelen dat samen. Er vindt er maandag over de plannen een inloopbijeenkomst in Theater de Voorveghter plaats.
 

De komende jaren worden de twee flats aan de Kruserbrink gesloopt. Er komen 110 sociale huurappartementen, 61 koopappartementen en zes eengezinswoningen voor in de plaats. Het stedenbouwkundig plan voor de Vechtzone is klaar. De Vechtzone verbindt de wijk Marsch-Kruserbrink met de Vecht. In het plan is veel aandacht voor groen. En de verbinding met de Vecht. Bij het inrichten van de omgeving wordt rekening gehouden met planten en dieren die in het gebied voorkomen. Veel groen in de Vechtzone zorgt voor een fijne woonomgeving. Het voorkomt ook wateroverlast bij hevige regenval en brengt verkoeling op hete zomerdagen.

Als het bestemmingsplan onherroepelijk is, kan de bouw van het eerste appartementengebouw starten. De twee flats worden dan begin 2024 gesloopt. Daarna worden de overige gebouwen gebouwd. Ook de bouw van Volwaarde voor de Vecht is onderdeel van de Vechtzone. Dit gebouw wordt in ‘collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld. Het duurzame gebouw biedt ruimte aan twaalf appartementen.

Na de zomer start Vechtdal Wonen al met de bouw van De Vechtspille, dat  zeven bouwlagen telt met 25 appartementen voor de sociale verhuur. De ruimtelijke procedure om de bouw van De Vechtspille mogelijk te maken is al afgerond.

Deel dit nieuws!