De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Erepenning voor Universiteit Twente bij het zestigjarig bestaan

Erepenning voor Universiteit Twente bij het zestigjarig bestaan

ENSCHEDE - Tijdens de speciale jubileumeditie van de Dies Natalis heeft burgemeester Bleker van Enschede vandaag de erepenning van Enschede toegekend aan de Universiteit Twente. In de bijeenkomst stond het zestigjarig bestaan van de universiteit centraal. Om die reden sprak Bleker van Enschede aan het einde van de Dies Natalis het College van Bestuur van de UT toe.

'De afgelopen zestig jaar laten zich kenschetsen als een verhaal over wetenschap, technologie, leren en verkennen, over ondersteunen en ondersteund worden. Een verhaal dat zich richt op reflectie en actie en vertelt over vallen en opstaan en doorzettingsvermogen', aldus de burgemeester. 'Maar bovenal gaat uw verhaal over mensen. Mensen die met elkaar verbonden zijn, zowel op de universiteit als daarbuiten.' In dat verband wees Bleker ook op het actieve netwerk met meer dan 45.000 alumni over de hele wereld' die hij 'over het algemeen ware ambassadeurs van de Universiteit Twente, de regio Twente en Enschede' noemde.

'Vandaag de dag fungeert de universiteit als een katalysator in de high tech communities en sectoren met sterke banden in uiteenlopende industrie├źn en maatschappelijke domeinen'. De Enschede-penning valt personen, bedrijven en instellingen ten deel voor uitzonderlijke en meerjarige verrichtingen die speciale uitstraling geven aan Enschede en bijdragen aan de promotie en het imago van Enschede. De Enschede-penning werd afgelopen jaren onder meer uitgereikt aan de volgende organisaties: Military Boekelo-Enschede (in 2021), Orkest van het Oosten (in 2017) en FC Twente (in 2010).

Deel dit nieuws!