De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

GBT beticht Omgevingdsdienst Twente van traineren bouw

VROOMSHOOP - De raadsfractie van Gemeente Belang Twenterand (GBT) vindt dat het de hoogste tijd is voor het verbouwen van de voormalige basisschool De Sleutel tot appartementen ter huisvesting van jongeren/starters die daar belang bij en haast mee hebben. Het pand is evenwel dichtgetimmerd. GBT wil van het college  wanneer er wat gebeurt. De oorzaak  zou liggen bij mitsen en maren bij de Omgevingsdienst Twente.

Het gebouw is eigendom van een Enschedese projectontwikkelaar die bij de aankoop, nu ruim een jaar geleden, meldde twintig woningen voor jongeren en alleenstaanden in en om de voormalige basisschool te willen optrekken en daarbij het markante karakter van het voormalige schoolgebouw te willen behouden. Dat heeft nu haast, vindt GBT. De fractie wil weten hoe het zit en wat het college doet om de boel vlot te trekken.

GBT wil nu van het college vernemen welke rol de Omgevingsdienst speelt bij het oponthoud om de urgent genoemde bouw van appartementen in het gebouw van De Sleutel. Ook in andere Twentse gemeenten in de regio zwelt de kritiek  aan op het functioneren van de Omgevingsdienst, mede doordat er niet alleen ergerlijk lang oponthoud mee gepaard gaat, maar ook doordat de gemeenten er ook nog veel meer voor moeten betalen.

 

 

Deel dit nieuws!