De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ander plan woningbouw Walhofstraat-Drienerweg in Enschede

Ander plan woningbouw Walhofstraat-Drienerweg in Enschede

ENSCHEDE -  De gemeente Enschede wil in het gebied Walhofstraat-Drienerweg in Enschede nabij de Deurningerstraat te ontwikkelen een nieuwe poging wagen woningbouw tot stand te brengen. Een eerdere poging mislukte vanwege bezwaren in  buurt over de hoogte van 25 meter. Dat was vier jaar geleden. De geplande hoogte is nu  teruggebracht tot maximaal dertien meter.

De bedoeling is meer woningen te bouwen in plaats van appartementen. Het plan omvat zeventien woningen en zes appartementen, waarvan  vijftien voor de sociale huursector. De gemeente heeft met de lokale corporaties afgesproken dat de voorraad sociale huurwoningen in Enschede niet mag uitbreiden. Wel mogen de corporaties gesloopte woningen vervangen door nieuwbouw.

Daarnaast is de woonvisie van belang en dan met name ten aanzien van de aantallen nieuwe woningen. De ontwikkelaar is een woningbouwcorporatie waarmee prestatieafspraken zijn gemaakt. Deze vervanging mag ook op andere plekken in de stad plaatsgrijpen, indien op de slooplocatie een ander of kleiner terugbouwprogramma wordt gerealiseerd. Het idee is een klimaat-adaptieve woonwijk.

Deel dit nieuws!