De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Coalitie met Gemeente Belang zet meteen toon in Hof van Twente

Coalitie met Gemeente Belang zet meteen toon in Hof van Twente

GOOR/MARKELO - De gemeente Hof van Twente wil als het om woningen gaat een accent leggen op sociale bouw, specifiek voor jongeren (starters) en ouderen, 'soms ook op onconventionele plekken'. Opvallend was vanavond dat bij de presentatie van het coalitieprogramma gewag werd gemaakt van de noodzaak van 'een goede woonwagenlocatie'. Daar was de afgelopen jaren veel over te doen, met vele acties op het plein vóór het Schip van Staat.

Opvallend is ook dat het nieuwe dagelijks bestuur der gemeente prioriteit wil leggen bij inspanningen om de veevoedergigant ABZ uit de kom van Markelo wil zien te krijgen. Dat is al een jarenlange wens van de gemeente (en de provincie), ter bevordering van de veiligheid (einde doorgaand verkeer in het dorpscentrum) en de leefbaarheid in het herendorp (aanleg flaneerroutes), maar het is wel een stedenbouwkundig project dat miljoenen vergt.

Als bekend telt het college sinds de formatie van een nieuw college met wethouders van drie partijen, want van de twee CDA-wethouders vertrok er één (Van Zwanenberg) en voor hem komt een haar in de plaats met de nieuwe wethouder Rohaan van Gemeente Belang, de winnaar van de verkiezingen. De zittenblijvers zijn CDA-schepen Scholten en zijn collega Meulenkamp van de VVD. Rohaan neemt één op één het sociale takenpakket van Van Zwanenburg over.

 

 

 

Deel dit nieuws!