De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede draait financieel stevig bij - van tekort naar overschot

Enschede draait financieel stevig bij - van tekort naar overschot

ENSCHEDE - De gemeente Enschede houdt over 2021 een bedrag van 7,1 miljoen euro over. Bij de vaststelling van de begroting over 2021 werd nog een nadelig saldo van 18,3 miljoen voorzien. Het enorme verschil heeft volgens het college van burgemeester en wethouders te schaften met gunstige economische ontwikkelingen in Enschede en het afwijkende inkomsten- en uitgavenpatroon tijdens de coronapandemie.

Ondanks de coronacrisis ging het Enschede economisch opzicht de wind. 'De werkgelegenheid in de gemeente Enschede groeit nog altijd. De vraag naar personeel bij de bedrijven is onverminderd groot. Dit komt mede door de groei van bedrijven op de topwerklocaties, zoals Kennispark Twente. Dankzij de gunstige arbeidsmarkt hebben meer inwoners van Enschede betaald werk en zijn minder op een bijstandsuitkering.

Een ander positief punt is dat op de vleugels van een aantrekkende rugwind de verkoop van kavels toegenomen. Door de coronamaatregelen en de beperkingen vorig jaar zijn gereserveerde budgetten minder benut en heeft de gemeente minder geld besteed dan voorzien. Ook speelt een rol dat er nogal wat compensatiegeld  naar de gemeentekas vloeide. Gunstig in vergelijking met 2018 (begin vorige raadsperiode).

 

 

Deel dit nieuws!