De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA wil info college over alle opties voor De Stoevelaar in Goor

PvdA wil info college over alle opties voor De Stoevelaar in Goor

GOOR – De raadsfractie van de PvdA in de gemeente Hof van Twente wil van het college van burgemeester en wethouders weten in hoeverre invloed kan worden uitgeoefend op de zorgorganisatie Carintreggeland  waar het gaat om de nieuwbouw van verzorgingshuis De Stoevelaar in Goor.

Het college gaf onlangs aan dat de nieuwbouw van de De Stoevelaar een zaak van Carintreggeland zou zijn,  en dus minder van de gemeente, wat de PvdA bevreemdt, mede in het licht van het gebouw dat er nu staat en door de PvdA ‘markant’ wordt genoemd; een ontwerp van Abe Bonnema.

Als bekend zal het gedateerde ruim vijftig jaar gelden gebouwde 'bejaardenhuis' De Stoevelaar uiteindelijk tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor meer hedendaags genoemde huisvesting van ouderen. Het zou ook nietin andere opzichten niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd.

Om die reden wil Carintreggeland op het terrein van de Stoevelaar een nieuwe Stoevelaar bouwen. De nieuwbouw voorziet in drie gebouwen van drie etages rond de Wheehof, die blijft staan. Eén gebouw is bestemd voor zelfstandig wonen (met zorg) en de andere twee voor de verpleeghuiszorg.

Deel dit nieuws!