De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hofland gaat zichzelf in Rijssen-Holten een jaar jaar waarnemen

Hofland gaat zichzelf in Rijssen-Holten een jaar jaar waarnemen

RIJSSEN/HOLTEN - Daar zich nog geen nieuwe burgemeester heeft aangediend voor de gemeente Rijssen-Holten gaar de huidige burgemeester Hofland per 1 juni zichzelf waarnemen  Deze tijdelijke benoeming sluit zal naadloos aan op de afloop van zijn ambtstermijn. De be√ędiging vindt binnenkort plaats op het provinciehuis in Zwolle.

Hofland is sedert 1 juni 2010 is burgemeester in Rijssen-Holten. In 2016 werd hij na een positieve aanbeveling van de gemeenteraad herbenoemd voor een nieuwe termijn van zes jaar. Hofland heeft zich laten zien als een betrokken en ondernemend burgervader. Ook was hij actief voor de regio Twente en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Hij heeft laten weten na tweede ambtstermijn (1 juni 2022) in maart ruimte te maken voor een opvolger. Dat wil zeggen dat hij afziet van herbenoeming als burgemeester voor een nieuwe ambtsperiode, maar hij stelt zich wel beschikbaar als waarnemend burgemeester. Om die reden heeft commissaris des konings Heidema besloten Hofland aan te stellen als waarnemend burgemeester voor de tijd dat de burgemeesterspost vacant is. Naar verwachting duurt dat nog een jaar.


 

 
 

Deel dit nieuws!