De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Heiligverklaring van Titus Brandsma thema in parochie Zenderen

Heiligverklaring van Titus Brandsma thema in parochie Zenderen

ZENDEREN -  In  parochiekerk van Zenderen grijpt morgen de heiligverklaring plaats van pater Titus Brandsma wordt aankomende zondag;  paus Franciscus besloot tot de heiligverklaring. De priester, in 1985 al zalig verklaard, hield zich geruime tijd op in Twentse dreven. Hij woonde een jaar in het Karmelietenklooster in en legde er ook zijn geloften af.

In de aan Onze Lieve Vrouwe gewijde kerk te Zenderen is een ruim bemeten portret van Brandsma te zien. Er wonen in het Karmelietenklooster nog zo'n tien paters. Brandsma kwam, ook al werkte hij elders, vooral in Oss,  zijn leven lang geregeld terug naar de Twentse arbeidsakkers van verlossing, vergeving en heiliging .

Als priester spande hij zich in voor rooms-katholiek onderwijs (Carmel), lekenarbeid en volksverheffing. Hij werd uiteindelijk hoogleraar aan de destijds opgerichte Katholieke Universiteit Nijmegen, ook bevorderde hij de vrije pers, zat in het verzet, werd gearresteerd, in kamp Dachau gevangen gezet, waar hij in 1942 ook het leven laat, 61 jaar.

 

 

Deel dit nieuws!