De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen ziet heil in vestiging kringloopbedrijf aan Marconistraat

Tubbergen ziet heil in vestiging kringloopbedrijf aan Marconistraat

TUBBERGEN - Er ligt bij de gemeente Tubbergen een verzoek van een kringloopbedrijf om zich te vestigen in een leegstaand pand aan Marconistraat in het dorp aan de rand van het bedrijventerrein ten behoeve van efficiĆ«ntere werkprocessen en logistiek.

Eind vorig jaar is de provinciale verordening aangepast met specifiek beleid voor kringloopbedrijven. Dat beleid laat onder voorwaarden de vestiging van een kringloopbedrijf op een bedrijventerrein toe. Het gaat dan om een kringloopwinkel die met het oog op de beperking van afvalstroom en het hergebruik van producten afgedankte waren gratis inzamelt, sorteert, eventueel repareert en opnieuw verkoopt. Hieronder valt bijvoorbeeld geen vintagewinkel.

Een kringloopbedrijf is door zijn bijzondere kenmerken niet altijd in te passen in kernwinkelgebied en komt daardoor in aanmerking voor een plek op bedrijventerrein. Een kringloopbedrijf wordt door haar activiteiten en werkzaamheden gezien als bijzondere vorm van perifere detailhandel.

Voor deze vorm van detailhandel biedt de aangepaste provinciale verordening en de detailhandelsstructuurvisie van Tubbergen een mogelijkheid om zich te vestigen op het bedrijventerrein. Teneinde te voorkomen dat met een detailhandelsbestemming de deur wordt opengezet voor andere vormen van detailhandel wordt medewerking verleend met toepassing van een buitenplanse afwijking.

Deel dit nieuws!