De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ambitieuze plannen Coulisse: designtorens op De Elsmoat in Enter

Ambitieuze plannen Coulisse: designtorens op De Elsmoat in Enter

ENTER – Bij het zesde lustrum van het raambekledingsbedrijf Coulisse in Enter hebben de broers Roetgering, eigenaars van het bedrijf, alweer plannen voor verdere uitbreiding. Het idee is hoogbouw te plegen op de laatste nog beschikbare kavel op het bedrijvenpark De Elsmoat. Het is grond waar Coulisse al eerder op vlaste en nu dus krijgt.

Het raamdecoratie-designbedrijf bestaat precies dertig jaar, want in 1992 kwam de eerste container vanuit het 'verre oosten' aan in Enter en vele volgden. Het leidde jaren later tot de bouw van Dock36, pal aan de A1. De bedoeling is nabij Dock'36 een nieuw zenuwcentrum te laten verrijzen op de grond die nu dan toch beschikbaar komt  waar natuur en design samenvallen.

Voor het bedrijvenpark De Elsmoat, dat 24 hectare omspant, is de deal met Coulisse de lang verwachte klapper. De gemeenten Rijssen-Holten en Wierden zijn elk voor vijftig procent eigenaar van de grond. Dat Coulisse ook de wegen in het gebied mag aanleggen, wat weinig voorkomt. Op die manier willen de broers Roetgering zelf de regie in handen houden en de openbare ruimte inrichten.

Het betekent ook dat ze in het toekomstige hoofdgebouw van het bedrijf met op alle continenten vestigingen) de torens kunnen bouwen. Ooit sneuvelden plannen voor die torens toen ondanks toezeggingen dat het voor elkaar zou komen toenmalig gedeputeerde Rietkerk en europarlementariër Schreijer hun toezeggingen dit te zullen regelen niet nakwamen.

 

Deel dit nieuws!